Bekijk nu de Vlinderbos 360 graden fotoreportage!

Bezoekadres:
Veenweg 117-A
3648 HB Wilnis

Postadres:
Postbus 12
3648 ZG Wilnis

Telefoon:
0297-257800
E-mail administratie: klik hier

U bevindt zich hier: Weblog » Techniek
Tekstgrootte: + -

Techniek

Techniek

Techniek op Vlinderbos
De afgelopen weken is er op Jenaplanbasisschool Vlinderbos gewerkt aan een project over techniek. In de groepen stonden de vragen van kinderen centraal. In de basisbouw werd met de jongste kinderen gekeken naar de werking van een klok en hebben de kinderen door de hele school ontdekt welke voorwerpen magnetisch zijn. De kinderen van groep 3 en 4 hadden vragen over constructies en zijn druk bezig geweest met het bouwen van allerlei verschillende bruggen. De midden- en bovenbouwers waren erg geïnteresseerd in elektriciteit. Door allerlei proefjes leerden ze hoe elektriciteit werkt.

Daarnaast waren er op het schoolplein twee bouwketen neergezet door de firma’s Mulckhuijse en van Scheppingen. Hierin konden de kinderen naar hartenlust timmeren. Er ontstonden hele creatieve bouwwerken door de timmermannen en –vrouwen in spe. Zo zagen we kinderen lopen met een zelfgemaakte hijskraan, houten hond en in menig huis hangt een nieuwe kapstok.

De leerlingen van groep 7 en 8 hadden tijdens het project een techniekdag met medewerking van Otib. Er kwam een megagrote vrachtwagen; de technobiel en in de speelzaal stonden allerlei technische stands, zoals solderen en kraanrubbers vervangen.

Het project werd afgesloten met een inloopavond, waarbij de kinderen vol enthousiasme samen met  hun ouders en andere belangstellenden actief bezig waren met techniek, zoals een band plakken en een auto laten rijden op elektriciteit. 

We kijken terug op een zeer geslaagd project mede dankzij de inzet van vele ouders en de bijdragen van diverse bedrijven.

Geschreven op: 22-04-2013 10:35 | Door: juf Corine en juf Jacqueline

Terug