Bekijk nu de Vlinderbos 360 graden fotoreportage!

Bezoekadres:
Veenweg 117-A
3648 HB Wilnis

Postadres:
Postbus 12
3648 ZG Wilnis

Telefoon:
0297-257800
E-mail administratie: klik hier

U bevindt zich hier: Weblog » Suriname in de Jungle
Tekstgrootte: + -

Suriname in de Jungle

Suriname in de Jungle

In de jungle zijn aan de slag gegaan met het thema Suriname. Het was leuk dat er een gastspreekster in de klas kwam  die heel veel over Suriname kon vertellen!

 Lizzy en Gioia schreven er het volgende stukje over:

Dayenne kwam in de klas en ze vertelde over Suriname ze had larven mee en een piranha en er zijn Brazilianen die alle bossen kapot aan het maken zijn alleen maar voor goud. Dayenne komt uit Suriname. Ze vertelde over de pijlgifkikker . Ze liepen op de grond en dan knijpen ze hem fijn want dan komt er een belletje met  gif en dan gaan ze er met de blaas pijp in en dan zit er gif aan en dan gaan ze in een ander beest neerschieten met de pijl en dan moet je tussen de 5 en 10 minuten wachten want dan kan het gif verwerken  en dan nog wachten tot dat het naar beneden valt.

Scholen: de kinderen  ze dragen allemaal de zelfde kleren dat heet een uniform want dan kunnen ze niet zeggen wat een lelijke kleren. Meisjes van 15 die hadden al kinderen en als ze ergens heen gingen hadden ze de kinderen altijd bij hun ze brengen hem niet naar een opvang want dat hebben ze daar niet ze hebben hun kinderen altijd bij zich altijd in een soort zak voor of achter hun. Als je een foto van hun maakt en ze kijken  denken ze dat  je hun ziel mee neemt en dayenne  heeft toestemming gevraagd of Ze een foto mocht maken en dat mocht als ze niet kijken anders worden ze heel boos  want als ze een baby mee hebben  heb je ook de ziel van de baby. sommige zijn rijker dan de andere mensen en die hebben wel schoenen en de mensen die iets armer zijn lopen op blote voeten. De kinderen vonden de piranha heel bijzonder en cool en sommige kinderen eng en Indy d en  Marylou wouden larven als huisdier en ik nam ze mee naar huis en Indy d zei heb j rupsie nog . Alle kinderen vonden het interessant en hier is het dieren bul als je een aapje gewoon met gif neer schiet maar daar is het heel normaal anders hebben ze geen eten en dan sterven hun. In de jungle zijn heel veel vogelspinnen je moet niet bang zijn want ze lopen alleen maar over je heen ze doen niks als je gilt of zwaait met je arm dan gaan ze bijten dus je  je hoeft er niet bang voor te zijn het zijn gewoon normale spinnen alleen hebben ze haar en ze zijn 2x zo groot. Mensen eten dan larven je bijt zijn kopje er af en dat eet je hem hele maal op en het smaakt naar smurrie en je word er misselijk van maar als je in Suriname woont niet. Ze verkopen vissen en dan legen ze dat op een tafeltje en dan gaan er allemaal vliegen op zitten en dat eten hun op maar bij ons is het heel vies maar bij hun niet en ze halen ook hun hard en ziel en longen enzovoort eruit. Daar lopen ze met een doek op hun hoofd en daar doen ze een bak op en daar zit water in of iets anders en bij hun is dat heel normaal maar bij ons niet want wij kunnen gewoon water uit de kraan halen bij hun uit de sloot.

Einde

  

Geschreven op: 16-06-2014 13:11 | Door: Lizzy en Gioia

Terug