Bekijk nu de Vlinderbos 360 graden fotoreportage!

Bezoekadres:
Veenweg 117-A
3648 HB Wilnis

Postadres:
Postbus 12
3648 ZG Wilnis

Telefoon:
0297-257800
E-mail administratie: klik hier

U bevindt zich hier: Weblog » Project zwerfafval groepen 5-6
Tekstgrootte: + -

Project zwerfafval groepen 5-6

Project zwerfafval groepen 5-6

Project zwerfafval
De kinderen van de middenbouw hebben de afgelopen weken gewerkt aan het thema zwerfafval. Zo hebben we het bijvoorbeeld gehad over hoe lang het duurt voordat bepaalde producten verteren (wisten jullie bijvoorbeeld dat het wel 90 jaar duurt voordat een patatbakje helemaal is verteerd?) en hebben we gesprekken gevoerd over waarom zwerfafval zo slecht is.

 

Om iedereen ervan te overtuigen dat afval in de vuilnisbak hoort en dus niet op de grond, hebben de kinderen een poster gemaakt. In groepjes hebben ze eerst nagedacht wat er nu precies op de poster moest komen en daarna zijn ze hiermee hard aan de slag gegaan. De posters zijn erg mooi geworden, maar voordat ze een mooi plekje konden krijgen in de klas, moesten ze nog worden gepresenteerd aan elkaar. Wat hebben de groepjes dit allemaal goed gedaan!

 

Na het veel te hebben gehad over het belang van het opruimen van zwerfafval, was het tijd om de daad bij het woord te voegen. Vrijdag 25 september kwam de wethouder naar school om aan ons te vragen of wij zouden willen helpen om de wijk rond Vlinderbos schoon te houden. Hier willen alle kinderen natuurlijk graag bij helpen. De hele middenbouw is die vrijdagochtend met vuilniszakken en prikstokken de wijk ingegaan om zwerfafval op te rapen en wat was het veel! Met de wethouder hebben we afgesproken dat we de komende 3 maanden er met elkaar voor gaan zorgen om de wijk schoon te houden. Helpt u wanneer u onderweg wat ziet liggen ook een handje mee?

 

Geschreven op: 02-10-2015 17:07 | Door: juf Chantal

Terug