Bekijk nu de Vlinderbos 360 graden fotoreportage!

Bezoekadres:
Veenweg 117-A
3648 HB Wilnis

Postadres:
Postbus 12
3648 ZG Wilnis

Telefoon:
0297-257800
E-mail administratie: klik hier

U bevindt zich hier: Weblog » Geslaagde cultuurmiddagen
Tekstgrootte: + -

Geslaagde cultuurmiddagen

Geslaagde cultuurmiddagen

De laatste weken van mei stonden de cultuurmiddagen weer op het programma. Van te voren hebben de kinderen weer kunnen kiezen uit een rijk kunst- en cultuuraanbod. Deze workshops werden door enthousiaste professionals, ouders, oma's en leerkrachten verzorgd.

De bovenbouw was als eerst aan de beurt. Als echte zangers en zangeressen gingen kinderen aan de slag met zang. Er werd gedanst, geïmproviseerd met theatersport en er werden op verschillende manieren beeldende creaties gemaakt!

Ook ging een groepje kinderen terug in de tijd naar begin 1900. In het veenmuseum hebben zij onder andere koffie gemalen, kleding gewassen en sokken gestopt!

Wol was deze middagen erg populair! Oma's leerden kinderen breien, maar andere kinderen gingen weer aan de slag met het pimpen van bomen met wol! Deze zijn te bewonderen in de tuinen van midden- en bovenbouw. Voor de kinderen die graag buiten bezig zijn en hun handen graag gebruiken was er een workshop straatje leggen.

Voor de onderbouw waren ook weer heel verrassende dingen te doen. Zo hebben de kinderen hun eigen zand gekleurd en hiermee een schilderij gemaakt. Anderen gingen weer met de kwast aan de slag om een heuse Corneille te maken. Aan muzikaliteit ontbrak het natuurlijk niet! Er werd gezongen en er werd muziek gemaakt op instrumenten. De kinderen die het leuk vinden om toneel te spelen maakten een eigen voorstelling en hebben dit zelfs voor de hele school - geschminkt en wel - opgevoerd.

Wij kijken weer terug op heel leuke en creatieve middagen! Nieuwsgierig geworden naar deze of andere workshops? De foto's staan op de website!

  

Geschreven op: 10-06-2013 09:41 | Door: juf Nikki en juf Tamara

Terug